Top
Image Alt

Rajski Maldivi

Otok Ukulhas – najbolj zelen, okolju prijazen lokalni otok

Tour Location

Republika Maldivi (tudi Dhivehi Raajey) je država, ki jo sestavlja skupina približno 2000 majhnih in nizkih atolov v Indijskem oceanu. Razprostirajo se v dolžini 840 km. Naseljenih je samo 218 otokov s skupno površino 298 km2. Maldivi so bili v zgodovini del trgovske poti po Indijskem oceanu, kar je na atolskem otočju ustvarilo živahno in pisano kulturo z vplivi indijske, afriške, šrilanške in arabske tradicije. Glavno mesto Maldivov je Male.

Prvotno je bilo mogoče počitnikovati samo v dragih letoviščih, pred nekaj leti pa so jih odprli za turizem tudi izven letovišč. Tako je potovanje na Maldive dostopno vsem.

Vendar globalne spremembe žal tudi Maldivom niso prizanesljive. Tako se gladina oceana na območju države dviguje za 0,9 cm letno. Znanstveniki opozarjajo, da bo glede na višino otokov v 100 letih to področje nenaseljivo. Zato je zdaj pravi čas, da ta geografski čudež doživimo, saj morda naši potomci te priložnosti ne bodo imeli več.

Lokalni otok, kjer bomo nastanjeni, se nahaja na čudovitem peščenem atolu Alif Alif. Od glavnega letališča Male je oddaljen 72 km. Na otok pridemo s hitrim čolnom z letališča Male. Vožnja traja približno 90 min. Otok v dolžino meri 1025 m, širok je 225 m in ima približno 1005 prebivalcev. Na otoku je tudi ena najlepših plaž izmed vseh lokalnih otokov. Leta 2014 so dobili »Green Leaf« priznanje za izjemne dosežke pri varovanju in ohranjanju okolja otoka. Velja tudi za najbolj zelen in okolju prijazen lokalni otok.

Uradni jezik je Dhivehi. Na otoku se s popotniki sporazumevajo v angleškem jeziku. Njihova denarna enota je Maldivska rupija (MVR).

Skoraj vse nastanitve na otoku so od plaže oddaljene le kakšno minuto hoje. Glavna plaža, ki se razprostira po celi dolžini otoka, je namenjena turistom in jo imenujejo »Bikini Beach«. Ker so Maldivi muslimanska država, je prav, da upoštevamo določena pravila in se kopamo na označenih mestih.

Nastanitve so klimatizirane in ponujajo brezžično omrežje. Na otoku je tudi 5 različnih restavracij, kjer strežejo indijsko, tajsko, kontinentalno in lokalno maldivijsko kulinariko. Sočno tropsko sadje, pijačo in prigrizke pa si lahko kupite tudi v lokalnih trgovinah. Na otoku je tudi zdravstveni dom.

Najbolj primeren čas za potovanje na Maldive je od oktobra do maja.

Rajski Maldivi

per person
9 dni 7 noči
odrasli in otroci  

Poležavanje na plaži, snorklanje, plavanje z mantami, želvami in morskimi psi, potapljanje, raziskovanje okoliških otokov in še mnogo več. Vse to ponujajo rajski Maldivi. Odletite z nami na najlepši kotiček sveta.

Navedene cene veljajo za 7 nočitev z zajtrkom v nastanitvi Guest House *** na lokalnem otoku, z vključenim transferjem v obe smeri in dvema izletoma. Skupna dolžina potovanja je 9 dni.

Termin od novembra do marca:

Cena v dvoposteljni sobi na osebo znaša 495€.
Doplačilo za enoposteljno sobo znaša 175€.
Cena za otroka do 12 let v dvoposteljni sobi skupaj z odraslo osebo znaša 365€.
Cena za otroka do 12 let v dvoposteljni sobi z dvema odraslima osebama znaša 300€.

Termin od aprila do oktobra:

Cena v dvoposteljni sobi na osebo znaša 425€.
Doplačilo za enoposteljno sobo znaša 145€.
Cena za otroka do 12 let v dvoposteljni sobi skupaj z odraslo osebo znaša 295€.
Cena za otroka do 12 let v dvoposteljni sobi z dvema odraslima osebama znaša 250€.

Potovanje se lahko podaljša. Dodatna nočitev v dvoposteljni sobi/na osebo znaša od 40€ naprej.

Novoletni aranžmaji:

Cena v dvoposteljni sobi na osebo znaša 745€.
Doplačilo za enoposteljno sobo znaša 445€.
Cena za otroka do 12 let v dvoposteljni sobi skupaj z odraslo osebo znaša 520€.
Cena za otroka do 12 let v dvoposteljni sobi z dvema odraslima osebama znaša 500€.

V ceni je vključeno:

 • transfer s hidrogliserjem od letališča Male do otoka in nazaj (90 min v vsako smer),
 • 7 nočitev z zajtrkom,
 • celodnevni izlet na bele peščine (sandbank) ter snorklanje,
 • ribolov ob sončnem zahodu ter večerja BBQ,
 • svetovanje in spremstvo (ob najmanjšem številu prijavljenih 10 oseb).

V ceni ni vključeno:

 • letalska vozovnica,
 • prehrana (razen zajtrka in 1 x večerja BBQ),
 • dodatni individualni izleti,
 • turistično zavarovanje,
 • riziko odpovedi.

Cene aranžmajev veljajo ob najmanjšem številu prijavljenih (10 oseb). Potrditev prejmete, ko se skupina napolni. Če bi želeli na potovanje individualno, se cena aranžmaja spremeni.

Letalsko vozovnico uredimo v sodelovanju z agencijo, ki izdaja letalske vozovnice. Cena letalske vozovnice znaša približno 630 €, če termini niso zelo zasedeni. Ob novoletnih praznikih so cene letalskih vozovnic znatno višje. Točno ceno letalske vozovnice sporočimo ob potrditvi skupine.

Vsi dodatni izleti med samim bivanjem na otoku se plačujejo v USD. Bankovci morajo biti letnik 2013 in ne starejši. Nekaj dolarjev lahko zamenjate v lokalno denarno enoto tudi v trgovinah ali pa plačate kar v dolarjih (preostanek vrnejo v lokalni denarni enoti). Tečaj znaša približno 15,45. Torej za 10 USD dobite 154,5 MVR.

Odhodi

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana; v nekaterih primerih odhod iz drugih bližnjih letališč

26.7. – 3.8.2019

2.8. – 10.8.2019
9.8. – 17.8.2019

26.10. – 3.11.2019

29.11.– 7.12.2019

25.12. – 2.1.2020
14.2. – 22.2.2020
21.2. – 29.2.2020

24.4. – 2.5.2020

Ne zamudite svojih sanjskih počitnic. Odletite z nami na najlepši kotiček sveta.

5 Reviews
 • Departure/Return Location
  Ko Phangan, Surat Thani 84280, Thailand
 • Departure Time
  Please arrive by 9:15 AM for a departure at 9:30 AM
 • Return Time
  Approximately 8:30 PM
 • Dress Code
  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Tour Plan

1

Koristne informacije

Obvezna prtljaga za Maldive:

 • potni list,
 • zdravstveno zavarovanje za tujino,
 • sončna očala,
 • sončna krema (visok faktor, saj je sonce na Maldivih drugačno, kot smo ga vajeni kjer koli drugje. Tudi neobčutljivi se lahko tukaj opečejo!),
 • pokrivalo za glavo,
 • majica z dolgimi rokavi (v primeru plavanja z mantami, saj je v vodi veliko planktona, ki pika, ali kot zaščita pri snorklanju v vodi. Še posebej je to pomembno za otroke.),
 • kratke hlače, majice s kratkimi rokavi, tudi šali kot zaščita pred soncem,
 • razpršilo proti komarjem (dobite ga tudi na otoku),
 • adapterje za vtičnice (večina nastanitev jih ponuja v sobi),
 • dobro masko za snorklanje, plavutke (maske in plavutke izposojajo tudi na otoku),
 • dobro voljo.
NOČNO KOPANJE na otoku ni priporočljivo, saj so pod peskom lahko v nočnem času skati, ki imajo bodičasti rep. Ker ga ponoči ne vidimo, lahko stopimo nanj in se poškodujemo. VIZUMI: Slovenskim državljanom vizum za Maldive ni potreben za obdobje bivanja do 30 dni. Potni list mora biti veljaven najmanj tri mesece. ZDRAVJE: cepljenje ni obvezno. Več na http://www.zdravinapot.si. Priporočamo vodo iz steklenic. Poskrbite, da čez dan zaužijete dovolj tekočine. VREME: Tipično tropsko vreme. Povprečne temperature morja in zraka so nad 30 °C. ELEKTRIČNA NAPETOST: 230 V, 50 HZ AC. Vtičnica ima tri luknje in potrebni so adapterji. KREDITNE KARTICE: S kreditnimi karticami lahko plačujete v trgovinah. GOTOVINA: S seboj imejte dovolj gotovine v ameriških dolarjih. Bankovci ne smejo biti starejši od letnika 2013. OMREŽJE: V vseh nastanitvah in restavracijah ponujajo brezžično omrežje. ODHOD TRANSFERJEV Z LETALIŠČA MALE NA OTOK: Ob 11.00, 15.00 in 16.00 (petek ob 9.30 in 15.30). ODHOD TRANSFERJA Z OTOKA NA LETALIŠČE MALE: Ob 7.00 in 13.00. Alkohola na Maldivih ni, razen na bližnjih letoviščih, kjer se lahko odpeljemo s čolnom na izlet. Nekatera letovišča imajo pakete »all inclusive«, kjer ponujajo neomejeno alkoholne pijače in hrano. Druga letovišča pa imajo vstopnino, pijača pa se plača po porabi.

Vtisi naših potnikov

10.0

Superb

Skupaj 0

Destinacija 0

Nastanitev 0

Organizacija 0

Prehrana 0

Prevoz 0

Komentarji

 • BARBARA PODLOGAR
  8. februarja, 2018

  Počitnice na maldivih so bile zame nepozabne. Vse je bilo popolno: otok, vreme, družba, organizacija. Verjamem, da se bom še vrnila v ta raj na zemlji.

  Skupaj Destinacija Nastanitev Organizacija Prehrana Prevoz
 • BOJAN STANKOVIČ
  8. februarja, 2018

  Na Maldivih sem doživel vrhunsko izkušnjo. Še enkrat bi se Vam rad zahvalil za dobro organizacijo potovanja in prijetno družbo. Potovanje bi priporočal vsem.

  Skupaj Destinacija Nastanitev Organizacija Prehrana Prevoz
 • Nataša Makovec
  12. januarja, 2019

  Potovanje na Maldive mi bo za vedno ostalo v spominu. Na Maldive sem se odpravila meseca maja, skupaj z možem in sinom. Očaral nas je že pogled iz letala, kjer vidiš majhne atole, čudivitih barv in konfiguracije. Na otoku, kjer smo bivali je bilo rajsko. Mir, prijazna energija domačinov in nepozabna narava. Bel pesek, modro morje in pisan podvodni svet. Organizrani so bili super izleti, kot je ogled peščenih sten, plavanje z mantami in nočni ribolov. Najbolj nam je v spominu ostala eksotična narava, značilna barva morja in peska ter prijazni domačini. Zelo priporočam!

  Skupaj Destinacija Nastanitev Organizacija Prehrana Prevoz
 • INJA GROBOLJŠEK
  12. januarja, 2019

  Na Maldivih sem se imela lepo, zelo sem se sprostila, ker ni bilo prometa. Najbolj so mi bile všeč plaže in morje.

  Skupaj Destinacija Nastanitev Organizacija Prehrana Prevoz
 • Rodela Damjan
  23. januarja, 2019

  Bilo je super. Lepo je, ko se noge vtisnejo v belo maldivsko mivko. Čudovito morje, polno barvnih ribic in tropskega sonca, ki pošteno pripeka. Palačinke z mangom mmmm. Prevoz, prehrana in nastanitev: zvezdice 11 od 10. Orgnizacija in destinacija pa skupaj ena mlečna cesta zvezdic.

  Skupaj Destinacija Nastanitev Organizacija Prehrana Prevoz

Sorry, the comment form is closed at this time.

You don't have permission to register